Mijn hele leven zit ik al tussen, op en onder de paarden. Van dressuur ruiter tot het dekken met hengsten.

Ik heb verschillende hengsten naar de Z-dressuur gereden en mijn instructeurs diploma’s gehaald in Ermelo.

Vaak kwam ik paarden tegen met probleemvoeten en veel vormen van kreupelheden. Ik begon mij daar steeds meer in te verdiepen en kwam tot de conclusie dat de voetverzorging en het rijtechnische wel heel dicht bij elkaar liggen.

Dus zo vertrok ik naar Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden om een opleiding voor hoefsmid te volgen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en veel geleerd en gezien. Deze studie was heel intensief en breed opgezet. In Amerika zijn ze op het gebied van behandeling van hoefbevangenheid en hoefkatrol veel verder ontwikkeld dan in Nederland. Waar ik mijn ervaringen heb opgedaan, mee kan nemen en toepassen bij mijn klanten.

In 2016 ben ik vertrokken naar Amerika en ben werkzaam geweest in California, bij Epona podotherapedic institute, een instituut dat veel paarden onderzoekt en behandelt op hoefproblemen en biomechanica, eind 2017 ben ik terug gekomen, met een schat aan ervaring.

Al het geleerde breng ik nu in praktijk als European Master Farrier.