About me

Mijn hele leven zit ik al tussen, op en onder de paarden. Van dressuur ruiter tot het dekken met hengsten.

Ik heb verschillende hengsten naar de Z-dressuur gereden en mijn instructeurs diploma’s gehaald in Ermelo.

Vaak kwam ik paarden tegen met probleemvoeten en vele vormen van kreupelheden. Ik begon mij daar steeds meer in te verdiepen en kwam tot de conclusie dat de voetverzorging en het rijtechnische wel heel dicht bij elkaar liggen.

Dus zo vertrok ik naar Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden om een opleiding voor hoefsmid te volgen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en veel geleerd en gezien. Deze studie was heel intensief en breed opgezet. In Amerika zijn ze op het gebied van behandeling van hoefbevangenheid en hoefkatrol veel verder ontwikkeld dan in Nederland.

In de jaren die volgde als hoefsmid heb ik mij gespecialiseerd in het kunststof hoefbeslag. Alle soorten en merken die er maar bestonden heb ik uitgeprobeerd. Zo werd ik in 2007 benaderd door  een bedrijf in California ,Amerika  of ik hun beslag wilde proberen. Dit was mijn eerste en vooral niet laatste contact met EPONA SHOE.

Epona shoe is een Podotherapedic Institute, voor paarden.

Jarenlange studie en onderzoek is hier aan voorafgegaan voordat ze met het product op de markt kwamen. Veel onderzoek naar en behandelen van paarden met hoefproblemen en biomechanica.

Sinds mijn eerste bezoek in 2007 heb ik altijd nauw contact gehouden met het onderzoekscentrum. Ook bezocht ik hun regelmatig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Begin 2016 ben ik voor onderzoek en het behalen van mijn Masters vertrokken naar Amerika. Tijdens mijn onderzoek bij het instituut heb ik veel nieuwe kennis en kunde opgedaan over de paardenvoeten in combinatie met de  biomechanica.

Deze geweldige periode heb ik eind 2017  prachtig kunnen afsluiten met het behalen van mijn masters. Daardoor kan ik nu mijn werk weer voortzetten en al het geleerde in de praktijk brengen als European Master Farrier.